Collectie: San Valentino

De boerderij van San Valentino staat op de top van de Covignano-heuvel, 150 meter boven de zeespiegel. Land verwarmd door de zon en gestreeld door een wind die de heilzame invloeden van de nabijgelegen Adriatische Zee met zich meebrengt.

De geschiedenis van het bedrijf begint met de Mascarin-familie in de jaren 90; de passie voor de vruchten van de aarde dwong Roberto Mascarin in 1997 om het bedrijf van zijn vader over te nemen en een belangrijk keerpunt in de productie te maken, waarbij hij in een paar jaar belangrijke doelen bereikte. Het zal dan de ontmoeting zijn met Valentina, Enrico en Alfredo Aureli, die in 2016 bij het bedrijf kwamen, om de wedergeboorte van het bedrijf te bekrachtigen.

Een andere hoofdrolspeler in het bedrijf is de oenoloog Luca D'Attoma die al in de jaren 2000 voor de nieuwe planten zorgde en sinds 2016 het beheer van de wijngaarden en de productie van biologische wijnen ondersteunt.

De wijngaarden strekken zich uit over 17 hectare grond, beplant met Sangiovese en Rebola, afkomstig uit Rimini, maar ook met belangrijke internationals: syrah, cabernet franc en merlot. Ze worden in afwisselende rijen met gras beplant volgens de richtlijnen van de biologische.
De samenstelling van de bodem is arm, met kleine percentages klei en kalksteen.
San Valentino-wijnen zijn moderne en onderscheidende wijnen, kenmerkend voor de variëteit en het gebied waar ze vandaan komen.

Een wijnmakerij die in de loop van de tijd, kijkend naar traditie, de kwaliteit van de Romagna-gebieden naar voren brengt dankzij een moderne en aantrekkelijke internationale stijl met al belangrijke onderscheidingen die zijn verkregen door sectorgidsen.